Brakestein in beeld

Vanaf mei doet Brakestein weer mee met de zomerroutes die CultuurEiland Texel organiseert. Op zaterdagmiddagen is er een huiskamertentoonstelling te zien. Het onderwerp dit jaar: schilderijen, tekeningen en foto’s van Brakestein.

Brakestein door Marja Dros (2007)

Het afgelopen jaar is onze Brakestein-kunstcollectie stukje bij beetje uitgebreid door schenkingen uit verschillende hoeken. Een aquarel gemaakt door Marja Dros, een pentekening door J. Visman, een prachtige tekening van de hand van Nel Koorn-Kikkert, een mysterieuze illustratie door Rob Komen, en een paar kunstzinnige foto’s. Verder is er online het een en ander te vinden (zoals de aquarel van Jan Hoynck van Papendrecht uit het vorige bericht) en hangen er Brakestein-portretten van o.a. Cecile de Boer en Thea van Heerwaarden-Schraag in verschillende Texelse huiskamers.

Maar dat is nog lang niet alles. Een oproepje in de Texelse Courant levert nóg meer werken op: een aquarel van Souwtje de Wijn en olieverfschilderijen van Iwan de Vries en Arend Nijkamp. Ook enkele mooie, dramatische foto’s met wolkenpartijen en avondluchten.

We blijven nog even doorzoeken (er moet bijvoorbeeld nog een schilderij van Harry Tielemans zijn, en zou Blok van der Velden Brakestein ooit hebben geschilderd?) maar tot nu toe hebben we al zo’n twintig werken verzameld. Dus wie straks op bezoek komt, kan het huis vanuit allerlei perspectieven bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *