Brakestein open op 14 september

Brakestein is al sinds 1986 een monument, maar was nooit toegankelijk voor publiek. Toen Wilma Eelman vroeg of we mee wilden doen aan Open Monumentendag moesten we wel even nadenken – we zitten in een half ingericht, half gestript huis, en over twee weken moeten we ons Haarlemse huis opleveren. En de kat heeft een jonkie.

Maar we willen graag ons verhaal vertellen, daarom zeggen we natuurlijk toch ja. En áls we het doen, dan pakken we het ook goed aan: lekker veel rondleidingen inplannen, de tentoonstelling in de stijlkamer uitbreiden en een paar muzikanten regelen voor de sfeer.

Dan komt er een mailtje van Paula van Schoonhoven-Breen: toen haar ouders van Brakestein naar Oudeschild verhuisden is er een oud tuinbeeldje meegegaan. Paula heeft er 30 jaar op gepast en nu mogen we het bij haar ophalen! We melden het bij Wilma, en die organiseert er snel een evenement omheen: de opening van Open Monumentendag wordt aan het programma toegevoegd, inclusief de onthulling van het beeld.

Het programma ziet er zo uit:
9.30 tot 9.45 uur: Opening Open Monumentendag & onthulling tuinbeeld in de tent naast het huis
10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur: verzamelen in de tent naast het huis en start rondleiding door de tuin
10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur: verzamelen in de tent naast het huis en bezoek aan de tentoonstelling in de stijlkamer

Let op:
* er is geen parkeerruimte bij Brakestein, dus kom op de fiets of te voet
* toegang tot het huis en de tuin is op eigen risico