Stichting opgericht!

Sinds 11 januari 2019 bestaat de stichting Buitenplaats Brakestein officieel! We zijn erg blij met ons deskundige bestuur, dat bestaat uit Eric Hercules, Ineke Vonk-Uitgeest, Erik Walsmit en wijzelf.

Even voorstellen: Eric Hercules was tot voor kort PvdA-wethouder op Texel, met o.a. cultuur en erfgoed in zijn portefeuille. Erik Walsmit is oud-conservator van het Zuiderzeemuseum, en was als landschapshistoricus betrokken bij de restauratie van de Texelse eendenkooien. Ineke Vonk is als historicus niet alleen gespecialiseerd in de walvisvaart, maar weet ook veel van de Texelse (maritieme) geschiedenis. Diederick Wildeman werkt als conservator zeevaartkunde en bibliotheekcollecties bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Vibeke Roeper is specialist op het gebied van erfgoededucatie en cultuurparticipatie, en is directeur van het Genootschap Onze Taal in Den Haag. Diederick en Vibeke zijn tevens de eigenaren van Brakestein.

In het bestuur van stichting Buitenplaats Brakestein heeft Eric de functie van voorzitter, en is Vibeke secretaris/penningmeester.